Изборни програм Еколошког покрета Србије

 

СТАВ ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА СРБИЈЕ-САВЕЗА ЕКОЛОШКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА СРБИЈЕ О НАРЕДНИМ ПАРЛАМЕНТАРНИМ ИЗБОРИМА

 

 

 

Решењем министарства за државну управу и локалну самоуправу забрањена је пререгистрација политичке надградње еколошких организација Србије под именом Коалиција зелених по новом Закону о политичким организацијама због оспоравања имена, иако Коалиција зелених има пресуду Врховног суда којом се Коалицији зелених даје право на своје име.

 

Појавом лажних зелених на политичкој сцени Србије, који уз помоћ режима присвајају већ остварене резултате еколошких организација, присвајају чак и водеће личности еколошких организација познате по дводеценијском залагању за виши квалитет живота, приморале су Програмски одбор Еколошког покрета Србије да донесе следећу

 

 

 

О Д Л У К У

 

 

 

о изласку еколога Србије на парламентарне изборе на неполитичкој грађанској листи под називом

 

 

 

ЕКОЛОШКИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ-НИКОЛА АЛЕКСИЋ

 

 

 

Листа Еколошког покрета Србије са носиоцем листе Николом Алексићем, легендом борбе за заштиту животне средине и виши квалитет живота, представљаће неполитичку листу групе грађана којом се Еколошки покрет Србије ограђује од интересних група које злоупотребљавају политику и политички статус ради групних и појединачних интереса. Због тога ће за кандидате на овој листи важити правило да неће ступати у коалиције ни са једном интересном групом, ни пре нити после избора, ни по коју цену. Посебан услов је да ниједан кандидат са листе неће смети да прихвати било какву функцију или да се запосли на сталном или изборном радном месту у Народној скупштини, Влади или органима Владе уколико ова листа освоји цензус и њени представници уђу у Народну скупштину.

 

Кандидати из редова Еколошког покрета Србије се неће залагати за своје личне интересе, већ за интерес грађана и напредак Србије, што ће делом и прихваћеним правилима показати целокупној јавности. 

 

Име Николе Алексића, доајена Еколошког покрета Србије, представљаће  гаранцију да је листа под његовим именом аутентична и једина права Зелена листа и биће разделница према лажним зеленима који обмањују бираче присвајајући њихове симпатије према резултатима правих заштитника животне средине.

 

Програмско опредељење Еколошког покрета Србије остаје оно исто на коме доследно истрајава више од две деценије; заштита животне средине и духовног наслеђа, подизање нивоа еколошке свести, образованости и информисаности јавности о условима живота у циљу вишег квалитета живота.

 

 

 

 

 

ПРОГРАМ И ЦИЉЕВИ НЕПОЛИТИЧКЕ  ГРАЂАНСКЕ ЛИСТЕ

 

ПОД НАЗИВОМ:

 

ЕКОЛОШКИ ПОКРЕТ  СРБИЈЕ-НИКОЛА АЛЕКСИЋ

 

 

 

 

 

ОДЛУЧНО ПРОТИВ:

 

 

 

ПРОТИВ УЛАСКА У ЕВРОПСКУ УНИЈУ

 

 

 

Европска унија је утопијска параправна и параполитичка наднационална организација која почива на утопиијском колективизму горем од колективизма руских колхоза и која нема своје утемељење у међународном праву и међународном правном поретку. Настала је у креацији тзв. ,,европског црног племства” и других субверзивних организација у комбинацијама моћних обавештајних служби. Није настала на добровољној основи, већ; уценама, претњама и кажњавањем држава и народа и не на одлукама и документима УН и Уставом, већ уговорима држава чланица, који по Бечкој конвенцији не обавезује трећу државу. Европска унија је милитантна организација и почива на идентитету ЕУ=НАТО, којој НАТО противправно преноси своју надлежност и свој мандат који ни сам нема. Тиме, као и НАТО, не поштује међународно право и међународни правни поредак и уместо,,силе права”, служи се ,,правом силе” што је антицивилизацијски концепт ЕУ. У економском смислу ЕУ почива на највећој монетарној превари у историји цивилизације у смислу заједничке евро монете  која институционализује Европску монетарну банку као власника целокупне привреде Европе. Због тога управо окончавају своје постојање у овом времену. ЕУ укида национална тржишта и провомише нови колонијализам путем европског лидерства и европских лобија правећи јасну разделну линију између богатих и сиромашних и између јаких и слабих. 

 

Уласком Србије у ЕУ угрозио би се државни суверенитет који би био пренет на ЕУ. Угрозиле би се индивидуалне слободе човека и правних субјеката, угрозио би се национални и културни идентитет и територијални интегритет Србије.  Угрозила би се демократија као цивилизацијско достигнуће трајних вредности. Дошло би до потпуног отварање тржишта за производе ЕУ без заштитних механизама што би у потпуности уништило српску пољопривреду, посебно привреду због неконкурентности. Природни ресурси би се распродали и грађани Србије би постли надничари на сопственој земљи, а Србија депонија прљавих технологија и нуклеарног отпада.  Захваљујући политичком концепту Димитрија Љотића и Милана Недића, њихова политичка деца и политички унуци, који су на власти у Србији, су већ својим “европејством” нанели непроцењиву и историјску штету Србији и српском народу.

 

 

 

ПРОТИВ УЛАСКА У НАТО САВЕЗ

 

 

 

НАТО алијанса је највећа терористичка организација на свету која се отргла и од својих оснивача. Основана као одбрамбена војна алијанса на 50-годишњицу оснивања 23. априла 1999.године самовољно је променила Статут и од одбрамбеног војног савеза постала је империјална војна сила са правом превентивног коришћења нуклеарног арсенала. Промену Статута НАТО алијансе до сада није ратификовао ни један парламент земаља чланица НАТО алијансе. НАТО је са једне стране провомише империјализам САД и новог светског поретка, а са друге стране НАТО провомише хладни рат и трку у наоружању.

 

Злочин према СРЈ је школски пример тероризма и најгорег кршења међународног права и резолуција УН.

 

Терет прилагођавања војске и наоружања државе стандардима НАТО алијансе у износу око 7-8 милијарди долара, пада на терет државе која приступа, а у корист војне индустрије САД. Чланице НАТО алијансе су дужне да пружају подршку терористичким акцијама ове монструм терористичке организације у рушењу демократски изабраних влада и окупацији земаља са богатим природним ресурсима. Свако заступање уласка Србије у ову и овакву терористичку организацију, посебно после 1999.године, неминовно отвара питање мотива, односно издаје националних интереса од стране заговорника ове идеје.     

 

 

 

 

 

ПРОТИВ УЛАСКА У СВЕТСКУ ТРГОВИНСКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ

 

 

 

Улазак Србије у Светску трговинску организацију (CTO) представљало би самоубиство Србије, угрозило би суверенитет државе и у потпуности уништило пољопривреду. Српска пољопривреда не може да се носи са државама које дају велике субвенције пољопривредним произвођачима. У таквим условима конкуренције дошло би до потпуне пропасти српске пољопривреде која би би била преплављена јефтиним, а животно опасним прехрамбеним намирницама.

 

Чланство у СТО обавезно подразумева усвајање Кодекса Алиментариуса који је у Србији у супротности са Уставом, потписаним међународним резолуцијама и неколицином закона.

 

 

 

 

 

ПРОТИВ ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНИХ ОРГАНИЗАМА У СВИМ ВИДОВИМА (УВОЗ А, УЗГОЈА И КОМЕРЦИЈАЛНОГ ПРОМЕТА ПРОИЗВОДА ОД ЊИХ)

 

 

 

Генетски модификовани организми (ГМО) изазивају 65 најтежих болести код људи, а лабораторијски пацови храњени храном од ГМО постајали су стерилни у трећој генерацији, што очекује и човечанство. ГМО су геноцидна творевина смишљена за решавање глади у свету ликвидацијом гладних, решавањем проблема афро и латино американаца који су као сиромашнији друштвени слој упућени на куповину хране од ГМО која је јефтинија на тржишту. ГМО мењају природни код планете Земље и представљају до сада највећу претњу опстанку човечанства. Императив економског и физичког опстанка Србије је тотална забрана било каквог увоза, узгоја и комерцијалног промета производа од ГМО. 

 

 

 

 

 

ПРОТИВ КОДЕКСА АЛИМЕНТАРИУСА И СТАНДАРДА ПРОИЗВЕДЕНИХ ИЗ ЊЕГА

 

 

 

Кодекс Алиментариус дозвољава употребу генетски модификованих организама у пољопривредној производњи и тову стоке, употребу вештачког говеђег хормона раста у тову говеда, употребу антибиотика у тову стоке, дозвољава употребу најотровнијих хемијских једињења у пољопривредној производњи и најотровнијих адитива у индустријској производњи хране.

 

Од 12 најотровнијих хемијских једињења створених у људској цивилизацији, Кодекс Алиментариус на листу дозвољених средстава враћа седам, као ДДТ који је у СФРЈ законом забрањен 1. јануара 1972. године. Кодекс поред тога забрањује узгој и промет лековитих трава, чајева и средстава традиционалне медицине, витамине и суплементе. Витамини ће се моћи добијати само на лекарски рецепт у 15%-ој терапеутској дози која не може помоћи болеснику.   

 

Кодекс Алиментариус је осмишљен ради смањења броја становника на планети Земљи, а не ради контроле здравствене безбедности хране. Појавом прехрамбених намирница на граници Србије са ознаком Кодекса или стандарда произведеним из њега, као што је ХАЦЦП, који је ступио на снагу у Србији 11. јуна 2011. године, неће постојати механизам да се намирнице са том ознаком спрече да уђу на тржиште Србије. Тада ће практично започети геноцид над становништвом Србије по налогу светских моћника.  

 

 

 

 

 

ПРОТИВ ГЕНОЦИДА ХЕМИЈСКИМ ЗАПРАШИВАЊЕМ СА НЕБА

 

 

 

У људској цивилизацији до сада није постојао пример да једна власт без формалне капитулације дозволи страној сили да врши геноцид над њеним становништвом (ту су додуше подељена мишљења да ли актуелни режим становништво Србије сматра својим народом). Свакодневно се над становништвом и природом Србије избацују тоне и тоне опасног отрова са несагледивим последицама по садашње и будуће генерације и природу Србије. Ако је неко и сумњао у изнете тврдње, то више не може после јавног признања Беле куће САД да већ 16 година изводе тајне експерименте над човечанством, па и над Србијом, запрашивањем опасним хемијским једињењима. За које сврхе, не зна се, тим осведоченим злочинцима се не може веровати ма шта наводили као разлог. По последицама ће  свет моћи post festum да одреди праве разлоге овог светског геноцида, али до тада ће само мали број становника опстати да би могао пружити било какав отпор злочину геноцида.

 

 

 

ПРОТИВ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ ПРИРОДНИХ ДОБАРА СРБИЈЕ

 

 

 

Природна добра Србије не припадају само садашњим генерацијама, већ и будућим нараштајима. Зато нико нема права да распродајом природних добара угрози будућност и опстанак будућих нараштаја, у чему се огледа и главна премиса одрживог развоја, да се коришћењем природних добара задовољавају потребе садашњих становника не угрожавајући опстанак будућих нараштаја.

 

Србија се уцењује продајом свих изворишта пијаће воде и јавних предузећа за водоснабдевање у власништву грађана Србије, као услов за улазак у ЕУ. У Боливији су на исти начин страним компанијама продали чак и воду из копаних бунара и право на кишницу, тако да је народ у крви морао да раскине геноцидну концесију на пијаћу воду.

 

Треба ли Србији боливијски сценарио? Режим је ипак бројчано слабији од становништва Србије. 

 

 

 

ПРОТИВ ИЗДАЈЕ И ОКУПАЦИЈЕ СРБИЈЕ

 

 

 

Чињенице говоре да је актуелни режим издао и народ и државу. У сваком министарству седе агенти страних сила који диктирају потезе на штету Србије и њене будућности. Врховни командант одбија да по Закону о одбрани донесе план одбране и руководи одбраном, иако се над Србијом свакодневно спроводи необјављени рат радиолошко-хемијско-биолошком методом. Војска Србије, или оно што је остало од  ње, одбија да извршава уставне и законске обавезе да брани Уставом утврђени друштвени поредак и територијални интегритет Републике Србије. Авиони највеће терористичке организације на свету свакодневно неометано врше повреду ваздушногпростора Србије у агресији против становништва Србије, а Војска Србије не диже борбену готовост својих припадника, нити обара авионе тих злочинаца. Србија је окупирана непријатељском војном силом. Влада и Народна скупштина су под пуном контролом страних сила које спроводе окупацију и геноцид над становништвом Србије.

 

Окупатори се морају протерати из Србије, пре него Србија нестане са географске карте света.

 

 

 

ПРОТИВ МЕНТАЛНОГ ЗАГАЂЕЊА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

 

 

 

Окупатори су наметнули становништву Србије нове вредности, лажну историју и туђе писмо. Не постоји друштвени сегмент животне средине који није ментално загађен до крајњих граница. Уводи се нови образовни систем који са правим вредностима нема никакве везе. Намерно се разбија национални културни идентитет, да би српски народ лакше постао плен новог светског поретка као народ без прошлости и будућности. 
          Насрће се на породицу, на темеље бића српског народа. Традиционалне вредности се затиру, а болести и изопачености се називају нормалним стањем. На друштвеној сцени царује примитивизам и простаклук, да би  нове генерације стасавале уз нове  вредности отуђене од вере и традиције својих отаца.

 

Ментално загађење животне стредине је узрок и исходиште свег осталог загађења, зато се морамо прво изборити за ментално оздрављење становништва Србије, па тек потом од других врста угрожавања животне средине.

 

 

 

 

 

ПРОТИВ КОМЕРЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ ЗДРАВСТВА И ШКОЛСТВА

 

 

 

Комерцијализацијом здравства и школства Србија се одрекла најхуманије и најплеменитије црте свога бића. Одређивати неком право на живот и здравље материјалним могућностима, значи кршење Хипократове заклетве и свих етичких начела медицинске струке. Зато се залажемо да право на здравље и живот буду свима доступни под подједнаким условима.

 

Такође, право на школовање се не може комерцијализовати да буде право и  привилегија само имућнијих грађана Србије. То води срозавању нивоа науке у Србији и следственом пропадању привреде и друштва, јер најимућнији нису и најпаметнији.

 

Штета од губитка најталентованијих стручњака који су се школовали у Србији може да се мери милијардама долара. Да ли било која нормална земља може то да себи дозволи?

 

 

 

 

 

1

 

ОДЛУЧНО ЗА СЛЕДЕЋЕ ЦИЉЕВЕ:

 

 

 

ЗА УВОЂЕЊЕ ПРИВРЕМЕНОГ ВАНРЕДНОГ СТАЊА У СРБИЈИ ДО ЗАУСТАВЉАЊА АГОНИЈЕ И ПОЧЕТКА ПРЕПОРОДА

 

 

 

За почетак шок терапије неопходно је увести ванредно стање, затворити границе и спровести истрагу оцелокупној приватизацији привреде, о свим донацијама и кредитима који су стизали у Србију. Под истрагу се морају ставити сви политичари, позиције и ,,опозиције” на свим нивоима, јер разлика међу њима нема, сви тајкуни и тзв. представници невладиног сектора који су били испоставе страних агентура.

 

Све опљачкано или добијено за рушење Србије, биће  враћено у буџет Србије као сатисфакција напаћеном народу.   

 

 

 

 

 

ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ КАО КЉУЧНУ ПРИВРЕДНУ ГРАНУ НА БАЗИ ПРИНЦИПА; ДОМАЋА ПРОИЗВОДЊА ЗА ДОМАЋЕ ТРЖИШТЕ, ЗАУСТАВИТИ УВОЗ РОБЕ КОЈА СЕ ОВДЕ МОЖЕ ГАЈИТИ.

 

 

 

Економију Србије подредити развоју пољопривреде као кључне привредне гране. Пољопривреду као основну привредну грану подржати заштитним мерама и субвенцијама да би издржала нелојалну конкуренцију земаља ЕУ. Производњу подредити за домаће тржиште, границе затворити за увоз производа који се могу гајити у Србији. Сву преосталу производњу усмерити за извоз на руско тржиште.  Залажемо се за изградњу индустријских објеката финалне производње који би допринели економском просперитету пољопривреде.

 

 

 

ЗА ОРИЈЕНТАЦИЈУ ОРГАНСКЕ ПРОИЗВОДЊЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ

 

 

 

Пољопривреда данас пуни буџет Србије у износу од 40%  укупних средстава. Опредељењем на органску пољопривреду Србија би само у почетку могла да оствари приход од 10 милијарди евра годишње, по оцени најбољих агроекономиста. Здравствено безбедна храна у свету је данас прави хит, а Србија још увек има могућности да са својим, до сада, незагађеним површинама покрене производњу коју свет тражи у неограниченим количинама. Предуслов напретка пољопривреде Србије је да се одбрани од илегалног увоза генетски модификовних организама и захтева САД за легализацијом ГМО и од геноцидног хемијског запрашивања природе. 

 

 

 

 

 

ЗА ПОНИШТЕЊЕ СВИХ УГОВОРА КОЈИМА ЈЕ ПРОДАТО ПОЉОПРИВРЕДНО ЗЕМЉИШТЕСТРАНЦИМА

 

 

 

Залажемо се за поништење свих уговора којима је пољопривредно земљиште продато страним грађанима. Пољопривредно земљиште је најскупљи и најважнији природни ресурс у Србији и као такав се не би смео отуђити ни по какву цену или образложење. У супротном би постали надничари на сопственој земљи.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗА РАЗВОЈ ЕНЕРГЕТИКЕ УЗ ОДРЖИВИ РАЗВОЈ СА ОСЛОНЦЕМ

 

НА РУСКЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ПОТЕНЦИЈАЛЕ

 

 

 

Залажемо се за развој енергетике са ослонцем на руске енергетске потенцијале, а против нуклеарних електрана, посебно после изградње Јужног тока гасовода којим ће кроз Србију пролазити гас.

 

Залажемо се за рационализацију и штедњу енергије, за употребу соларне енергије и енергије ветра, за укидање монопола на производњу електричне енергије. Залажемо се за повећање енергетске ефикасности по јединици производа ради повећане конкурентности домаће привреде.

 

 

 

 

 

ЗА КОНФИСКАЦИЈУ СВИХ ПРИВАТИЗОВАНИХ ПРЕДУЗЕЋА УЗ РИГОРОЗНЕ ИЗУЗЕТКЕ

 

 

 

Залажемо се за конфискацију свих приватизованих предузећа уз ригорозне изузетке. Опљачкана имовина приватизованих предузећа се мора вратити уз процесуирање незаконитих и сумњивих приватизација.

 

 

 

ЗА УКИДАЊЕ СВИХ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

 

 

 

До извлачења Србије из економске агоније залажемо се за укидање локалних самоуправа, а локалне самоупрве би водила лица постављена од Већа Националног спаса под највећом могућом одговорношћу. Рад управљача локалног развоја контролисала би трансформисана државна безбедност. Јавна предузећа ослободити баласта нестручних страначких кадрова и свести број запослених на потребну меру. Грађани би укидањем локалне самоуправе били на добитку, јер су сада локалне самоуправе у рукама интересних група, а не грађана, као што Устав РС и закон о локалној самоуправи гарантују грађанима.

 

 

 

 

 

ЗА ПРЕПОРОД  ВОЈСКЕ СРБИЈЕ И УВОЂЕЊЕ

 

ОБАВЕЗНОГ ВОЈНОГ РОКА

 

 

 

Залажемо се за поновно увођење регрутне војске, а док се Војска Србије не буде оспособила за своју уставну обавезу, залажемо се за закључивање међународног уговора о безбедности са Руском Федерацијом чија би војска пружала привремену војну безбедност и заштиту државе и народа и Републици Србији.

 

 

 

 

 

ЗА СТВАРАЊЕ ЈАКЕ ПРОФЕСИОНАЛНЕ И ДЕПОЛИТИЗОВАНЕ ДРЖАВНЕ БЕЗБЕДНОСТИ УЗ УКИДАЊЕ СВИХ БЕЗБЕДНОСНИХ АГЕНЦИЈА КОЈЕ САДА НИШТА НЕ ВРЕДЕ

 

 

 

Залажемо се за стварање јаке професионалне и деполитизоване државне безбедности уз истовремено укидање свих безбедносних агенција које су сада параван за организовани криминал.

 

 

 

 

 

ЗА РАСПУШТАЊЕ СВИХ СУДОВА И ТУЖИЛАШТАВА УЗ РЕВИЗИЈУ ЊИХОВОГ ПОСТУПАЊА.  ЗА УТВРЂЕНЕ НЕЗАКОНИТОСТИ ОДГОВОРНИМА ОДУЗИМАЊЕ РАДНОГ СТАЖА И ПЛАТА КОЈЕ СУ НЕЗАСЛУЖЕНО ДОБИЛИ

 

 

 

 

 

Све судове и тужилаштва је потребно распустити, јер су постали сервис организованог криминала. Независно судство је могуће успоставити само са новим, некомпромитованим људима, уз илустрацију свих судија и тужилаца и ревизију њихових пресуда. Оне судије и тужиоце који су се огрешили о закон, чињењем и нечињењем, неизоставно третирати као криминалце и процесуирати. Само на описани начин је могуће у Србији успоставити владавину закона и права.

 

 

 

2

 

ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЈУ БАНКАРСКОГ СИСТЕМА  И СТАВЉАЊА  У ФУНКЦИЈУ РАЗВОЈА ПРИВРЕДЕ И ЊЕНОГ СЕРВИСА,

 

А НЕ ОБРНУТОГ СИСТЕМА КАО ДО САДА

 

 

 

Преко банкарског система омогућена је највећа пљачка привреде у историји Србије. Зато је приоритет народне власти национализација банкарског система и његовог претварања у сервис привреде, а не обрнуто као што је тренутно случај.

 

 

 

ЗА ПОНОВНО ОБРАЗОВАЊЕ СЛУЖБЕ ДРУШТВЕНОГ КЊИГОВОДСТВА РАДИ ПРАЋЕЊА ТОКОВА НОВЦА

 

 

 

Залажемо се за поновно образовање, у свету најмодерније, службе друштвеног књиговодства преко које су се на једном месту могли пратити токови новца, због чега је и укинута, да би се могла спровести највећа пљачка у историји Србије.

 

 ЗА ДОНОШЕЊЕ И СПРОВОЂЕЊЕ НОВЕ ПРИВРЕДНЕ РЕФОРМЕ

 

 

 

Србија мора да донесе нову привредну реформу уз помоћнајспособнијих стручњака са којима располаже, јер је садашње стање неодрживо, без будућности и шансе за да опстане на светској сцени. 

 

 

 

ЗА РЕФОРМИСАЊЕ ПОРЕСКОГ СИСТЕМА УЗ УВОЂЕЊЕ СЕЛЕКТИВНОГ ПОРЕСКОГ СИСТЕМА ЗА НЕКЕ РОБЕ

 

 

 

Залажемо се за реформисање пореског система и увођење селективног пореског система којим би се одређене категорије  производа ослободиле пореза  или им се смањио порез (дечја конфекција, козметика, информатичка технологија итд., наводимо само пример)

 

 

 

ЗА ТРЕНУТНО ЗАУСТАВЉАЊЕ НЕОСНОВАНОГ ЗАДУЖИВАЊА УЗ РЕВИЗИЈУ СВИХ КРЕДИТА. УКОЛИКО СЕ УСТАНОВИ УГРОЖАВАЊЕ ЕКОНОМСКЕ САМОСТАЛНОСТИ СРБИЈЕ, ОДМАХ РАСКИНУТИ УГОВОРЕ И СУДСКИ ПРОЦЕСУИРАТИ ОБЕ СТРАНЕ

 

 

 

Залажемо се за тренутни прекид неоснованог задуживања и уласка у дужницко ропство због којег ће и будуће генерације испаштати. Потребно је тренутно зауставити неосновано задуживање Србије, направити ревизију свих до сада задуживања и у сваком случају злоупотребе овлашћења и неоснованог задуживања будућих генерација процесуирати обе стране.

 

 

 

ЗА ОСЛАЊАЊЕ У СПОЉНИМ ТРГОВИНСКИМ ОДНОСИМА НА НАЈСТАБИЛНИЈУ ПРИВРЕДУ У СВЕТУ, А НЕ НА ПРИВРЕДУ ЗАПАДА

 

 

 

У спољним трговинским односима потребно је ослонити се на најстабилнију привреду на свету, а дешавања у Европској унији показујуда то није западна привреда која се базира на војној индустрији, терористичкој експлоатацији земаља у развоју, уценама и претњама.

 

 

 

ЗА ПОНИШТАВАЊЕ СВИХ ЗАКОНА ДОНЕТИХ ПОД ПРИСИЛОМ

 

ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

 

 

 

Све законе који су донети под присилом Европске уније потребно је тренутно укинути, јер нису донети у интересу Србије и њене будућности.

 

 

 

ЗА ПОКРЕТАЊЕ ТУЖБЕ ПРОТИВ НАТО АЛИЈАНСЕ И ЗЕМАЉА УЧЕСНИЦА У РАТУ 1999. ГОДИНЕ

 

 

 

Одустајање од тужбе против највећих злочинаца у историји човечанства представља издају националних интереса и захтева процесуирање издајника који су одустали од тужбе против НАТО злочинаца. Зато се залажемо за подношење тужбе против светских терориста И на томе истрајавати до коначне пресуде пред Међународним судом правде.

 

 

 

ЗА БЕСПЛАТНО ШКОЛСТВО И ЗДРАВСТВО

 

 

 

Залажемо се за бесплатно школство и бесплатно прузање здравствених услуга свима којима је она потребна. Све остало представља дискриминацију или геноцид, другим рецима, против тога смо да се школују и лече само имућни.

 

 

 

ЗА ТРЕНУТНО СУЗБИЈАЊЕ КОРУПЦИЈЕ ЧВРСТИМ И ОДЛУЧНИМ МЕРАМА

 

 

 

Највећу бољку Србије спремни смо да сузбијемо за 24 сата, зато што имамо вољу, спремност и чисту савест. Само таква опредељеност може излечити Србију од највеће рак ране која је разара.

 

 

 

ЗА УВОЂЕЊЕ ЈАВНИХ РАДОВА ЗА СВА НЕЗАПОСЛЕНА И ОСУЂЕНА ЛИЦА

 

 

 

Гледати милион и више незапослених без намере да им се помогне, предстваља заиста крајњу неморалност режима. Зато смо безрезервно за увођење јавних радова за сва незапослена лица, али и за сва она лица која су осуђена због криминалних дела која казну служе у својој породици и свом окрузењу, што представља заправо изругивање правном поретку Србије.

 

    

 

ЗА ИЗМЕНУ УСТАВА, ИЗБОРНОГ И КРИВИЧНОГ ЗАКОНА

 

 (УВОЂЕЊЕ ОБАВЕЗНОСТИ ИЗЛАСКА НА ИЗБОРЕ И РЕФЕРЕНДУМЕ, САНКЦИОНИСАЊЕ ЛАЖНИХ ПРЕДИЗБОРНИХ ОБЕЋАЊА, ЕКОНОМСКОГ ПОДРИВАЊЕ ДРЖАВЕ, УВОЂЕЊЕ ДОЖИВОТНЕ РОБИЈЕ У ЗАМЕНУ ЗА СМРТНУ КАЗНУ, УВОЂЕЊЕ ОБАВЕЗНОСТИ ПОСТАВЉАЊА НА ФУНКЦИЈЕ САМО СТРУЧНИХ ЉУДИ, ОГРАНИЧАВАЊЕ ФУНКЦИЈЕ ПОСЛАНИКА САМО НА ДВА МАНДАТА, ИТД.)

 

 

 

Залажемо се за промену Устава којим би се регулисала обавезност изласка на изборна и референдумска изјашњавања за све грађане, а не само за чланове интересних група које владају Србијом, одредиле јасне границе и територија Републике Србије и поставиле сталне и непроменљиве одреднице концепта организованости Републике Србије.

 

Изборни закон се такође мора променити да би сваки регион Србије био равноправно заступљен и права грађана испоштована, а на локалном нивоу вратити већински изборни систем да би се испостовало уставно право грађана да имају своје представнике у локалној самоуправи.

 

Лажна обећања политичара морају се санкционисати као кривично дело преваре бирача, јер на основу њих стичу одређену материјалну корист. 

 

Кривични закон се мора изменити да би се обухватила дела намерног економског подривања Републике Србије, несавесним радом, злоупотребом службеног положаја, пљачком, преваром државних органа, издајом националних интереса итд.

 

Уместо смртне казне, једине судске мере која би могла бити одговарајућа за почињено дело, залажемо се за увођење доживотне робије за најтежа кривична дела.

 

По закону би успоставили систем да се на радна места И одговорне функције могу постављати само стручни људи на основу својих стручних квалитета и јавних конкурса.

 

Политичке функције се морају ограничити само на два мандата, јер би нам садашњи режим могао одлучивати, не само о животу, већи о будућности.

 

3

 

ЗА ДАВАЊЕ ПОКРАЈИНАМА  НАЈВИШЕГ СТЕПЕНА ЕКОНОМСКЕ АУТОНОМИЈЕ, ЗА УКИДАЊЕ ПРЕДСТАВНИШТВА АПВ У БРИСЕЛУ

 

 

 

Залажемо се за укидање политичке аутономије региона Србије у циљу спречавања сепаратизма, за фискалну децентрализацију Србије, а не за регионализацију која води разбијању Србије, за укидање представништва АПВ у Бриселу и за извођење сепаратиста пред народни суд. 

 

 

 

ЗА УВОЂЕЊЕ ДВОДОМНЕ СКУПШТИНЕ У ПОКРАЈИНАМА:

 

А) ВЕЋА ГРАЂАНА

 

Б) ВЕЋА ПРИВРЕДЕ

 

 

 

Увођењем двотомне Скупштине у покрајинама, интереси грађана и привреде би се на прави начин заступали у парламенту покрајина. 

 

 

 

ЗА ПОЛИТИЧКУ И ПЕРСОНАЛНУ ЦЕНТРАЛИЗАЦИЈУ

 

 

 

Залажемо се за увођење политичке и персоналне централизације, јер живимо у једној држави.

 

 

 

ЗА ПОТПУНУ ЕКОНОМСКУ ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈУ

 

 

 

Србији је потребна економска децентрализација, а не регионализација као увод у сепаратизам и разбијање територијалне целовитости. Економска децентрализација се може спровести фискалном децентрализацијом која би обезбедила равномернији развој региона, економски и демографски просперитет Србије.

 

 

 

ЗА ОСЛОНАЦ У ПРИВРЕДНОМ ПОСЛОВАЊУ НА СРПСКУ

 

ДИЈАСПОРУ КОЈА ЈЕ СПОСОБНА ДА УЛОЖИ У СРБИЈУ 100

 

МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА АКО СЕ СУЗБИЈЕ КОРУПЦИЈА И

 

ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

 

 

 

У привредном пословању се залажемо за ослонац на српску дијаспору под условом и императивом искорењивања корупције. Српска дијаспора је до сада небројено пута бивала преварена и са таквим поступцима смо је дефинитивно одбили иако има могућност улагања у српску привреду више од сто милијарди долара.

 

Са таквим поступцима се мора прекинути, а једина гаранција за реализацију овог става је управо неполитичка грађанска листа Еколошког покрета Србије са носиоцем листе у лику једине непоткупљиве личности/Николом Алексићем који то пуне 22 године делима доказује.  

 

 

 

ЗА ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ВРАЋАЊЕ БАРАЊЕ У САСТАВ

 

СРБИЈЕ ПРЕД МЕЂУНАРОДНИМ СУДОМ

 

 

 

 

 

Залажемо се за покретање поступка пред Међународним судом правде за враћање Барање у састав Србије где се својим изјашњењем определила у тренутку стварања   Југославије.

 

 

 

ЗА ИЗНАЈМЉИВАЊЕ ГОЛОГ ОТОКА НА 50 ГОДИНА ЗА НАЈТЕЖЕ

 

ОСУЂЕНИКЕ КОЈИ СУ РАДИЛИ ПРОТИВ ДРЖАВЕ И ЊЕНОГ

 

НАРОДА

 

 

 

Због изузетно великог броја издајника, криминалаца и свих других од закона недодирљивих лица, потребно је обезбедити довољне капацитете за служење казне свим осуђеним лицима по казнама новог Народног суда. Зато се  симболично залажемо за изнајмљивање Голог отока, односно за повећање капацитета објеката за служење изречених казни.

 

 

 

 

 

За укратко наведени програм неполитичке грађанске листе под називом ЕКОЛОШКИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ-НИКОЛА АЛЕКСИЋ, својим образом и животима гарантују личности које се буду налазиле на њој.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                               За Еколошки покрет Србије

                                                                                       Никола Алексић, с.р.